Hjem/Guide, Hjemmeside/Hvordan lage WordPress hjemmeside gratis?

Hvordan lage ditt eget wordpress hjemmeside gratis

Det kan være mange grunner til at du trenger et nettsted eller lage et nytt, hvis du allerede har et eksisterende, kan det være å starte og blogge, for din nye virksomhet eller å dele informasjon og arrangementer online.

Uanset, det kan være ekstremt dyrt å ansette et webbyrå for å utvikle et nettsted, uansett hva du trenger for å ha et WordPress hjemmeside, skreddersydd og kodet fra bunnen av, eller ha et annet CMS enn WordPress i tankene. Heldigvis er det råd til dette, og det er å lage din egen hjemmeside i WordPress, selv.

Slik kan du lage WordPress hjemmeside

Det er ikke vanskelig å lage ditt eget nettsted i WordPress på sitt eget domene. For å komme i gang, må du ha fingrene på et webhotell eller webhosting som andre kaller det. Du kan kjøpe dette på One.com for billige penger.

one.com kan du kjøpe webhotell for bare DKK 15 / måned, som er blant de billigste webhotellene i verden. Når du kjøper domenet ditt, betaler du et engangsbeløp, så betaler du bare en årlig avgift som går til Norid.no for eierskap til dette.

Etter at du har kjøpt domenet og webhotell gjennom One.com, må du installere WordPress på hjemmesiden din. Hvis du har valgt «utforsker»-pakke eller større på One.com, kan du enkelt enkelt installere WordPress på nettstedet ditt med installasjonsfunksjonen med ett klikk.

Hvis du har valgt den billigste pakken, må du installere WordPress manuelt, ved å laste ned WordPress på hjemmesiden deres og deretter laste opp disse filene til webområdet ditt, dette kan være litt vanskelig hvis du ikke er så teknisk, så jeg anbefaler deg å velge «utforsker»-pakke eller større, slik at du kan bruke deres smarte funksjon, installasjon av wordpress med ett klikk.

Før vi går dypere inn i guiden om hvordan du lager din egen wordpress-hjemmeside, er det litt bakgrunn og informasjon om WordPress og hjemmesidesutvikling.

Hva er WordPress?

WordPress er verdens ledende CMS (Content Management System) med mer enn 455,000,000 aktive hjemmesider, så mye som 35% av alle hjemmesider på nettet er bygget helt eller delvis i CMS WordPress, på andreplass som er mye lenger nede når det gjelder markedsandel, med bare

Hvorfor velger så mange WordPress?

Årsaken til at så mange velger WordPress når de trenger å lage sitt eget nettsted i et CMS, er nettopp fordi det er et CMS. Et Content Mangement System er et program som gjør det enkelt for alle å lage et nettsted, samtidig er WordPress et av de mest kompatible, open-source-nettstedsprogrammene som tilbys på mer enn 100 forskjellige språk, noe som gjør det enda enklere for WordPress-brukere å lage sitt eget hjemmeside.

Hva koster WordPress?

WordPress er 100% gratis, og dette har alltid vært og vil alltid være. Som så mange andre CMS-er, som Wix, Shopify og Joomla, tjener WordPress penger på utvidelser som de kaller temaer, plugins og annonser. WordPress tilbyr også et bredt utvalg av hosting-avtaler og tjener selvfølgelig penger på mange forskjellige måter, slik at de kan tilby sitt CMS gratis.

Trinnvis guide: Lage din egen hjemmeside steg for steg

Nedenfor kan du lære hvordan du lager din egen nettside i WordPress, trinn for trinn. Guiden er strukturert på en slik måte at alle uten teknisk og kodekunnskap kan opprette et nettsted fra start til slutt.

Guiden er 100% gratis og støttes av affiliate lenker plassert i artikkelen, på denne måten støtter du Affiliated.no og vårt arbeid, slik at vi kan fortsette å utvikle flere guider og spennende artikler om nettutvikling.

Steg #1: Kjøp domene og webhotell

I det første trinnet i guiden for å lage ditt eget nettsted i wordpress, må du finne og kjøpe et domene så vel som et webhotell. Et domene er navnet som vises i URL-en, og det som må åpnes for å komme inn på nettstedet ditt.

Hva er et domene?

a

Hva er et webhotell?

a

Kjøp domene og webhotell

Steg #2: Installer wordpress på webhotellet ditt

Det er mange måter å installere wordpress på webområdet og nettstedet. Den enkleste og mest brukte er med «1-click installation». Installasjon med ett klikk er en funksjon som de fleste verter tilbyr hvis du kjøper en bestemt pakke fra dem.

Download WordPress

Steg #3: Finn og installer et WordPress-tema

Når du har funnet et domene og et webområde, samt installert wordpress, begynner moroa, nemlig utformingen av nettstedet ditt. Du kan gjøre dette veldig raskt og enkelt ved å installere en ferdig mal, kalt et WordPress-tema (wordpress-tema).

Hva er et WordPress tema?

Et WordPress tema er

Kjøp WordPress temaet Avada

Steg #4: Installer nyttige utvidelser kallet WordPress plugins

Når du har funnet et domene og et webområde, samt installert wordpress, begynner moroa, nemlig utformingen av nettstedet ditt. Du kan gjøre dette veldig raskt og enkelt ved å installere en ferdig mal, kalt et WordPress-tema (wordpress-tema).

Hva er et WordPress tema?

WordPress plugins er på samme måte det som et wordpress-tema, en aggregering av kode som endrer utseendet eller funksjonene på nettstedet ditt. Dette er en ekstremt enkel måte å endre, legge til eller fjerne funksjoner og design på WordPress-nettstedet. Noen wordpress-plugins er gratis, mens andre koster penger. Du finner alle gratis plugins på WordPress, samt alle betalte på Themeforest.

Kjøp WordPress temaet Avada

Ofte stillede spørsmål

Hvor mye koster det å opprette en hjemmeside på WordPress?2020-09-22T09:41:54+02:00

Det koster ikke noget at lave en

Kan du lage ditt eget hjemmeside på WordPress?2020-09-22T09:53:05+02:00

Ja, du kan enkelt lage din egen hjemmeside i WordPress. WordPress er et av de beste og enkleste nettstedsprogrammene å bygge nettsteder på, og det er også derfor det er så populært.

Kilder

Denne artikkelen er utarbeidet i samarbeid med følgende nettsteder og informasjon beskrevet på disse.

By |2020-09-22T15:33:35+02:0021/09/20|Guide, Hjemmeside|
Go to Top